Masa yazın dergisinin Temmuz-Ağustos 2017 sayısıyla ilgili tanıtım metni şöyle:
Sayının dosya konusu Gamze İyem’in kaleminden; Anadolu’yu Dünyaya Taşıyan Efsane: Yaşar Kemal.
Yaşar Kemal’in hayatına ve edebi kimliğine, yazarın röportajlarından da alıntılarla yer verilmiş. Dosya konusunu destekleyen yazar masası tasvir çiziminde derginin orta sayfasında Yaşar Kemal’in çalışma masası yer alıyor.
Masa Dergi’yle özdeşleşen şiir hikâyesi bölümünde Ahmet Uzun’un hazırladığı Gülten Akın’ın portre çizimi ve ‘Seni Sevdim’ şiirinin çizgi hikâyesi yer alıyor.
Röportaj konukları; Yekta Kopan’ın sorularıyla Ceylan Ertem. Yine de Âmin isimli şiir kitabıyla günümüzün en çok okunan şairlerinden biri olan Sinem Sal’ın anlatımıyla, Ceylan Ertem’in albümü hakkında değerlendirme yazı yer alıyor.
Ayrıca Pınar Erol’un sorularıyla tiyatromuzun ve dizilerimizin başarılı ismi Alican Yücesoy’un sanat kariyeri üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirildi.
Sanatın her alanından dosya konularına yer verdiğimiz dergimizde bu ay Yeşilçam dosyasında Recep İlkbahar’ın anlatımıyla tiyatromuzun ve Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Adile Naşit’e yer aldı.
Resim dosyasında Ece Ataer’in anlatımıyla Fikret Oytam’ın hayatı ve eserlerinde toplumsal temalar üzerinde duruldu.
Dizi dosyasında Şenay Tanrıvermiş’in anlatımıyla Gülse Birsel’in senaristliğini ve oyunculuğunu yaptığı, 2000’li yıllardaki Türk aile komedisinin unutulmaz dizisi Avrupa Yakası’na yer aldı.
Müzik dosyasında Tuğçe İyem’in anlatımıyla ülkemizdeki arabesk müzik kültürü ve Müslüm Gürses’in yeri üzerine değerlendirme yapıldı.
Farklı bir müzik dosyasında ise, Ekrem Ataer’in anlatımıyla Nazi toplama kamplarında yaşamları son bulan dünyaca ünlü bestekâr ve piyanistlerin eserlerine ve yaşam öyküleri yer aldı.
Kitap bölümünde Beyazıt Kahraman’ın anlatımıyla kitapları Emile Ajar mahlasıyla yayımlanan, Fransız yazar Romain Gary’nin “Onca Yoksulluk Varken” isimli kitabını roman başkişisinin gözünden farklı ve sürükleyici bir anlatımla yer alıyor.
Dünyanın en büyük markasının kurucusu, ünlü tasarımcı Coco Chanel’in yetimhaneden başlayıp, zirvede sonlanan hayat hikâyesi, ünlü tasarımları ve dünya modasına katkıları Zeynep Sevde Yengi’nin kaleminden “Zerafetin Rengini Değiştiren Kadın” başlığı ile incelendi.
Dergide Yıldız Ertan, Cemal Tuzak, Firkan Gülaydın, Ayşegül Erözyürek, Nur Neşe Şahin, Merve Yıldırım, Berrin Köknar, Handan Özbay Balıoğlu, Halil Araf Korkmaz, Hatice Durmuş, Önder Şit, Hasan Cüneyt Bozkurt öyküleriyle; Alican Bayar, Fulya Ordu, Güray Özçelik, Özgün Enver Bulut şiirleriyle dikkat çekiyorlar. Ahmet Uzun, Ece Gürbüz, Tufan Kızılırmak, Aykut Şerefoğlu, Cansu Menfaaatlı, Ceren Demiral’ın çizimleri yazılara eşlik ediyor.
Ayrıntılı bilgi için: iletisim@masadergi.com
0539 520 40 40
telgrafhanesanat.org
Yorum Kapalı.