Masa Sanat Dergisi Mart – Nisan 2017 Sayısı
İki ayda bir yayımlanan Masa Sanat dergisinin altıncı sayısında, sanatın çeşitli alanlarındaki ilginç yazılarla karşılaşıyoruz.
Derginin genel yayın yönetmeni Gamze İyem, “Güz Yağmurlu Bir Masal” başlığı altında incelediği Barış Manço’nun yaşamöyküsünü ve sanatını, onun şarkılarının sözlerinden alıntılar yaparak şiirsel bir dille işlemiş.
“Sevmek, bir insanı sevmekle başlar her şey/Burada her şey bir insanı sevmekle bitiyor” dizeleriyle derginin kapak konusunu oluşturan ünlü öykücümüz Sait Faik Abasıyanık’ın edebi değerini Yusuf Gürer, “Lüzumlu Bir Adam” nitelemesiyle vurgulamış; Ece Gürbüz’ün desenleri derginin ön ve arka kapağını süslemiş. Özellikle genç okurların beğenisini kazanacak “Abasıyanık Masası” posteri Tufan Kızılırmak’ın çizgileriyle orta sayfada yer alıyor; “Ben dünyada balıkçıları, toprakla uğraşan rençberleri severim. Yalnız onları… O kadar” sözleriyle de yazarımızın insanlara bakışı vurgulanmış.
Pınar Erol’un Meltem Cumbul’la yaptığı ilginç söyleşi ilgiyle okunuyor. Recep İlkbahar’ın Bir avuç alkış için: Mücap Ofluoğlu, Şenay Tanrıvermiş’in Sherlock Holmes, Zeynep Sevde Yengi’nin Albert Einstein, Özlem Şan’ın Modern Sanat yazıları öykülemeli bir anlatımla yazılmış.
Ernst Glaeser’in yazdığı ve Öner Ünalan’ın çok başarılı bir Türkçeyle dilimize kazandırdığı 1902 Doğumlular adlı romanı öykülemeli bir anlatımla özetledim ve yorumladım. Ernest Hemingway de bu romandan övgüyle söz etmişti.
Ekrem Ataer, barışın ve silahsızlanmanın simgesi turna kuşuna güzellemesini halk türkülerimizden alıntılarla belgelemiş. Ece Ataer, “Devrimin ta kendisi” dediği “Minareler Şehrinin Kadınları”nı kaleme almış.
Haydar Ergülen, Hektor Vartanyan, Julia Ortay, Nur Neşe Şahin, Yıldız Ertan, Ayşegül Erözyürek, Merve Yıldırım, Caner Almaz, Halil Araf Korkmaz, Cemal Tuzak, Koray Topgül, Yasa Baykoz, Berrin Köknar ve Canan Saka öyküleriyle; Alican Bayar, Fulya Ordu, Hatice Durmuş, Batuhan Saç ve Osman Palabıyık şiirleriyle yer alıyorlar Masa Sanat’ta. Ahmet Uzun ve Ercan Üçer’in desenleriyle daha da anlam kazanmış öykü ve şiirler.
İç kapaklarda ise yine Ahmet Uzun’un desenleriyle Yahya Kemal Beyatlı’nın Sessiz Gemi adlı şiiri hem poster hem de çizgi roman olarak verilmiş.
telgrafhanesanat
Yorum Kapalı.